Vrijdag 21 november

Vandaag op de uni
laatste update 12:30

Het was krabben geblazen vanochtend! Toch wordt het een mooie dag vandaag. Zonnig. Maar het blijft wel fris, een graad of zes. Prima weer voor eind november.

Om het dreigend tekort aan Big Data specialisten tegen te gaan start de Universiteit van Amsterdam een MBA in Big Data & Business Analytics. Doel van de opleiding is om mensen te leren hoe met de steeds grotere hoeveelheden data om te gaan en deze toepasbaar te maken voor bedrijfsleven en overheid.

De Sustainable Society groep van de RUG wil niet alleen onderzoeken, maar doen. En daarom zamelen ze kadootjes in voor kids die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Níeuw speelgoed, want die kinderen krijgen al zoveel tweedehands, is het idee. Je mag ze tot 26 november inleveren bij de Voedselbank, maar ook op de Nieuwe Kijk 68. En dan zorgen de initiatiefnemers voor het vervoer. Oh enne… geen knuffels. Daar hebben ze al zoveel van…

Docent geschiedenis Clemens Six heeft gisteren de verkiezingen van ‘Docent van het jaar’ bij de Faculteit Letteren gewonnen. Hij vertegenwoordigt de faculteit bij de universitaire verkiezing van de ‘Docent van het jaar’, donderdag 29 januari 2014. http://www.rug.nl/staff/c.six/

Nederlandse wetenschappers kunnen open access publiceren in tijdschriften van uitgeverij Springer. Dat is het resultaat van een accoord tussen de grote uitgever en de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten VSNU, zo melden de collega’s van Observant in Maastricht.

21-11-2014