Vrijdag 22 augustus

Vandaag op de uni
laatste update 09:50

Daar gaan we weer. Vergeet je paraplu en regenjas niet want nat ga je worden vandaag. Nauwelijks zon en heel veel regen.

De Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen kunnen dit nieuwe collegejaar een promovendus aanstellen die de komende vier jaar het RUG400-onderzoek Actief Oud is Goud gaat uitvoeren. Het onderzoek is door het publiek gekozen en iedereen die de jarige RUG een verjaardagscadeau wilde geven, kon een bijdrage leveren aan de realisatie van het onderzoek. Dankzij een gift van de Emmaplein Foundation is nu voldoende geld bijeen gebracht om tot uitvoering over te gaan.

Gisteren om 17.00 is Noorderzon officieel begonnen. Toegegeven het  weer zit niet mee, maar laat dat je niet tegenhouden om lekker door het plantsoen te flaneren met je allermooiste paraplu of natuurlijk een leuke voorstelling te gaan zien. Zit je tenminste droog. De UK verloot kaartjes voor de Karaoke show van Davis Freeman op 30 augustus. Meedoen? Lees hier hoe.

Hadden we het gisteren nog over de veldleeuwerik in deze rubriek, nu is het de beurt aan de nijlgans. Het aantal van die beesten in het Noorderplantsoen is dit jaar namelijk explosief gestegen. Een van de paartjes bracht maar liefst 18 nakomelingen voort waarvan er nog 16 leven. Oppassen dus tijdens Noorderzon.

 

22-08-2014