Vrijdag 25 april

Vandaag op de uni
laatste update 12.10

Het is nog een beetje grijs en grauw buiten, maar dat duurt vast niet lang. Vanmiddag komt de zon er weer bij. En het wordt een hele mooie dag. Misschien wel 22 graden!

Nee, huiseigenaren mogen hun huis niet splitsen en er aparte woonruimtes voor studenten in maken. Dat deden ze graag, omdat ze zo de 15 procentsnorm konden omzeilen, die voorkomt dat er teveel studenten in een wijk komen. Deze week stemde de gemeenteraad nipt voor het plan van de gemeente om dat te verbieden.

De overheid moet het wetenschappelijk onderzoek in Nederland meer sturen. Nu gebeurt er veel dubbel of zelfs tegen elkaar in. Zegt nanofysicus Dave Blank, lid van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid vandaag in de Volkskrant.

Ooit met je vriendje de wc van de UB ingedoken? Vast wel. Laat anderen er dan van meegenieten. De UB is namelijk op zoek naar anekdotes en mooie verhalen over de bibliotheek, van studenten, medewerkers en andere gebruikers.  De mooiste komen in een boekje. Mail je bestseller naar communicatie.

Herman Hoen, hoogleraar Internationale Politieke Economie, pakt binnenkort zijn koffers weer. Hij wordt visiting professor aan de John Hopkins University (standplaats Bologna) en doet daar onderzoek naar de dynamiek van economische ordes in Centraal Azië. Eerder was hij gasthoogleraar in Göttingen, Frankfurt en Ankara.

Eerdere afleveringen:
Woensdag 16 april
Donderdag 17 april
Dinsdag 22 april
Woensdag 23 april
Donderdag 24 april

25-04-2014