Vrijdag 26 september

Vandaag op de uni
laatste update 12:15

Het is weer van niks. Regen, somber en nog fris ook. Binnenblijven dus, morgen wordt het beter.

Voor wie van lijstjes houdt (en die mensen zijn er): Nederlandse hoogleraren en universitair hoofddocenten beoordelen Groningen als de op een na beste brede universiteit van ons land, na Utrecht, meldt de RUG. Dat is een betere beoordeling dan vorig jaar.  Studenten plaatsen de RUG op een derde plek. Wil je het hele Elsevier onderzoek zien?  Ga je gang.

Wil je stoppen met roken? Doe dan de Alan Carr methode. Die werkt beter dan andere manieren om van je verslaving af te komen. Dat concludeert Arie Dijkstra, hoogleraar aan de Faculteit Gedrags- & Maatschappijwetenschappen.  Hij volgde honderd rokers die met dank aan Allen Carr gestopt zijn met roken en vergeleek ze met rokers die het zonder Carr probeerden. Carr was zelf een superzware roker en bedacht toen zijn methode, die overal ter wereld navolging kreeg.

De talkshow Stand van Stad besteedt komende zondag aandacht aan studentenflatjes die overal als paddestoelen uit tuinen schieten. Het verzet tegen die hoogbouw wordt steeds groter. Het Dagblad van het Noorden houdt bij hoeveel ongewenste studentenhuizen er in de stad zijn. Plaats van de Stand van Stad: Groninger Forum, Hereplein. Tijd: 15.30 u.

 

26-09-2014