Vrijdag 29 augustus

Vandaag op de uni
laatste update 10:30

Zo mooi als het gister was wordt het niet vandaag, of toch wel? Er schijnt in ieder geval nog wel een mooie nazomer aan te komen, met dank aan orkaan Christobal voor de oostkust van de Verenigde Staten.

Nog geen studenten op de Harmonie. Wel een verdwaalde woeste kat. Volgende week maandag is alles weer anders dan is de start van het nieuw collegejaar. De officiële opening is om 16.00 met Elmer Sterken en minister Frans Timmermans. Zijn jullie er klaar voor?

De aanrander van studenten heeft 4 jaar celstraf gekregen. De rechtbank veroordeelde hem wegens drie aanrandingen en een verkrachting van studenten in oktober vorig jaar. Het Openbaar Ministerie had zes jaar geeist. Hier kun je een verslag van de zitting lezen.

De Groningse roeiers hebben donderdag op het WK Roeien in Amsterdam de finales niet gehaald. Ze moeten het doen met een plek in de B-finales. Rogier Blink en Mitchel Steenman werden in de halve finale in de twee- zonder-stuurman uitgeschakeld. Ze werden vierde. Tim Weerkamp en Ivo de Graaf misten ook de finale in de lichte-twee-zonder-stuurman, zij werden vijfde. Het team van Sophie Sauer eindigde als derde.

29-08-2014