Vrijdag 3 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 10:00

Het wordt een mooie dag, alweer. Het houdt niet op. Boven de 20 graden, zon. Morgen is het ook nog goed, vanaf zondag wordt het wisselvalliger.

De kans bestaat dat de Zwarte Doos aan de Eendrachtskade één groot studentenhuis wordt. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Een internationale investeerder heeft belangstelling getoond voor het pand, samen met The Student Hotel. Buurtbewoners protesteerden eerder al tegen de komst van studenten in bedrijfspanden in de wijk.

Niet vergeten. Zondag is Zpannend Zernike. Wetenschap, toegankelijk voor een groot publiek. Dompel je onder in de verrassende betawereld.

Nog meer leuke dingen in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Vanavond is onze eigen Spinozawinnaar Theunis Piersma – van de trekvogels – te gast bij de Spinoz@Night in Den Haag , gepresenteerd door Eva Jinek. Te volgen via livestream.

Mocht je 14 november meedoen aan de demonstratie tegen het sociale leenstelsel, dan loop je ongetwijfeld minister Jet Bussemaker tegen het lijf. Op haar weblog meldt ze dat ze daar toch nog zal proberen om de demonstrerende studenten van haar standpunt te overtuigen. Komende maandag is Bussemaker bij het University College om er te discussiëren over meertaligheid in het onderwijs. Om vijf uur.

 

03-10-2014