Vrijdag 31 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 13:00

Vanochtend was het nog behoorlijk grijs maar nu komt er langzaam steeds meer licht door de wolken. We gaan een warm weekend tegemoet. Voor de tijd van het jaar dan hè..

Pas op! Bedwants in studentenhuizen. Wat? Ja, bedwants. Beestjes dus. Volgens het Dagblad van het Noorden is er sprake van een ware plaag. Zeven meldingen in een week, dat hadden ze bij de ongediertebestrijding nog nooit meegemaakt. Bedwantsen voelen zich lekker in bed. Maar… ze leven van jouw bloed. Bultjes en jeuk zijn het gevolg.

Machteld Kamminga heeft de Unilever Research prijs gekregen. De top master student nanoscience is daarmee uitgeroepen tot de meest talentvolle Master of Science student. Het levert haar ook een mooi geldbedrag op: €2.500. Onlangs studeerde ze cum laude af bij de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Ze is nu PhD student bij het Zernike Institute for Advanced Materials. 

Donderdag 6 november wordt het boek Ezinge ijkpunt in de archeologie gepresenteerd. Het bevat veel foto’s van de beroemde opgravingen van de wierde in Ezinge door professor Van Giffen in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het is geschreven door archeoloog Piet Kooi en Kirsten van der Ploeg, documentalist van het Groninger Instituut voor archeologie.

31-10-2014