Vrijdag 5 september

Vandaag op de uni
laatste update 11:50

Een loeizomerse dag vandaag. 25 graden, zon. Het weekend wordt ook helemaal niet slecht.

Het woordgebruik van Diederik Stapel verraadt fraude. Dat concluderen twee wetenschappers van Cornell University in New York. Ze onderzochten 49 papers van de oud-hoogleraar, 25 echt en 24 verzonnen. In de laatste categorie gebruikte Stapel meer superlatieven als extreem, uitzonderlijk en enorm. Die woorden moesten de valse resultaten meer gewicht geven.

Toproeier Marloes Oldenburg heeft 997 kandidaten van zich afgeschud. De net afgestudeerde RUG-student bewegingswetenschappen is in de race voor de titel ‘afstudeerder van het jaar’ 2014.  Volgens haar vrienden is ze een extreem lieve, no nonsense meid. Of dat een reden is om op haar te stemmen?  Ze hoopt zelf van wel. Wil je dat Marloes wint, stem dan op haar.

Nakomelingen van Marokkaanse en Turkse migranten voelen zich in Nederland meer thuis dan ze zich zouden voelen in het land van hun (groot)ouders. Velen van hen vinden het frustrerend dat hun identiteit in de publieke opinie samenvalt met hun geloof. Dat blijkt uit onderzoek van godsdienstwetenschapper Femke Stock. Ze promoveert er donderdag 11 september op aan de RUG.

05-09-2014