Vrijdag 7 november

Vandaag op de uni
laatste update 10:30

Fris vandaag. Haal je handschoenen maar uit de kast. Het wordt niet warmer dan 11 graden.

De bibliotheek van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen is misschien verdwenen, daar komt wel een heus study centre voor terug. Op dinsdag 18 november gaan de deuren van het centrum open en worden de twaalf gloednieuwe studieplaatsen onthuld. Twaalf… terwijl de oude bibliotheek er nog 21 had (de 14 pc’s niet meegeteld).
Oh ja, er komt ook een hall of fame, waar afbeeldingen van tien gerenommeerde wetenschappers hangen en een tentoonstelling van de collectie etnografica van godsdiensthistoricus Theo van Baaren.
[vsw id=”iUxzlru_KE4″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Zowel promovendi als universiteiten hebben nauwelijks aandacht voor niet-academische carrièremogelijkheden voor promovendi, blijkt uit onderzoek van het Rathenau Instituut. Terwijl 70 procent van de gepromoveerden buiten de universiteit aan de slag gaat.

Zie je overal scholieren rondlopen – al dan niet aan de hand van mama en papa –  dan weet je wat er aan de hand is. Open dag van de RUG. Er worden 5.000 scholieren verwacht.

Het is Movember, iedereen mag z’n snor weer laten staan. Speciaal voor de fanatieke studentenverenigingen heeft de organisatie dit jaar de Student Challenge bedacht. De vereniging die het meeste geld verzameld in z’n snorharen wint. Vindicat en Albertus doen in elk geval mee met borrels en scheeracties.

07-11-2014