Wanhopige zoektocht naar vrijwilligers

Het lustrumbureau van RUG 400 is driftig op zoek naar vrijwilligers. Ze zoeken er duizend, maar de teller staat nog maar op 130 met een maand te gaan. Puntje van zorg.

De RUG zoekt mensen voor taken als de op- en afbouw van evenementen, uitdelen van consumptiemunten, wegwijs maken van publiek of horecawerk. Leeftijd, ervaring en achtergrond zijn niet belangrijk. ‘We zoeken van alles wat’, zegt Anke Kersting van het lustrumbureau. ‘Stadjers, studenten en Ommelanders.’

Maar deze mix van mensen moet zich wel snel aanmelden. ‘De tijd begint te dringen’, geeft Kersting toe.

Chique festijn

Alleen al voor het gala van 15 mei zijn al 150 vrijwilligers nodig. Vooral de opbouw ervan in Martiniplaza is een flinke klus die drie dagen in beslag neemt. Maar meer dan 23 aanmeldingen zijn er nog niet.

Voor de Bommen Boat Race zijn mensen nodig met kennis van de roeisport. En voor het benefietdiner in de Martinikerk zijn mensen met horeca-ervaring nodig. Daarvoor meldde zich nog niemand. Of het dan geen goed idee is om toch betaalde krachten in te schakelen? ‘Veel studenten hebben een bijbaantje in de horeca. Wij hopen dat deze groep zich geroepen voelt te komen helpen’, zegt Kersting.

Social media

Nu de gewenste vrijwilligers achterblijven moet social media uitkomst bieden. De organisatie plaatst het ene naar het andere oproepje op Facebook en Twitter in de hoop dat mensen zich alsnog melden.

Naast mooie worden over unieke kansen om je naam te verbinden aan de jarige RUG, krijgt iedere vrijwilliger een tas en een bedankfeest. Maar of dat studenten en Stadjers over de streep trekt is nog maar de vraag.

Het lustrumbureau heeft altijd zelf nog 170 medewerkers. ‘Als we niet voldoende vrijwilligers vinden, dan zetten wij zelf een extra stapje’, zegt Kersting.

Wil jij de RUG uit de brand helpen? Je kunt je aanmelden bij het lustrumbureau.

15-04-2014