Winkels leeg door tabletregeling RUG

De tabletregeling van de RUG heeft ervoor gezorgd dat een aantal winkels in de binnenstad en daarbuiten compleet uitverkocht is geraakt.

De RUG geeft medewerkers die een iPad of Android-tablet willen kopen een vergoeding van 200 euro om digitaal werken te stimuleren. De regeling blijkt erg populair. ‘Er is een behoorlijke afname, er waren ook winkels in de stad en daarbuiten uitverkocht vlak nadat de regeling was aangekondigd’, aldus Marion Stolp, directeur Human Resources.

De regeling wordt uitgesmeerd over de jaren 2013 tot en met 2015 en geldt alleen voor bepaalde vaste medewerkers en medewerkers met een tijdelijk dienstverband dat nog minimaal één jaar na deelname doorloopt.

Afgeschreven

De universiteit hoopt dat de medewerkers hun nieuwe tablets ook op hun werk gebruiken, zodat er flink kan worden bespaard op papier- en printkosten. ‘Maar duurzaamheid is niet het belangrijkste argument geweest om de regeling te beginnen. We vonden dat het een hele arbitraire discussie werd over wie wel en wie niet voor zijn werk een iPad nodig had. Met deze regeling krijgt iedereen die mogelijkheid’, vertelt Stolp.

Universiteitsbestuurder Jan de Jeu liet weten dat de regeling niet eenmalig is. ‘Het is de bedoeling dat de regeling zich herhaalt als de huidige tablets over enkele jaren afgeschreven zijn. Maar de ontwikkelingen gaan zo snel, wie weet wat er dan voor hightech snufjes zijn.’

22-11-2013