Woensdag 1 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 14:30

Het houdt maar niet op. Vandaag alweer mooi weer. Zon, 19 graden.

Een lid van Dizkartes heeft drie jaar lang geld ontvreemd van zijn vereniging. Dat meldt de Studentenkrant. Zijn dispuut, jaarclub en commissiegenoten zijn de dupe. Om hoeveel geld het gaat is nog onduidelijk. De ouders van de student hebben toegezegd dat ze het geld terugbetalen.

De LSVb heeft een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen: de Hamer award. Genoemd naar oud-Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer, vanwege haar inspanningen voor goed onderwijs. Hamer was ooit een van de oprichters van de studenten vakbond. Hamer kreeg de eerste award gisteren uitgereikt.

Bij de VU in Amsterdam is discussie ontstaan over het dragen van passende kleding bij promoties en dergelijke. Een geschiedenisstudente werd vorige week op haar vingers getikt door de pedel, toen ze in een kort broekje een promotie wilde bijwonen, schrijf Ad Valvas. Te bloot, vindt de een. Onzin, zegt de ander.

For Infinity, The Movie, een van de hits van het lustrum van de RUG,  is nu echt voor iedereen te zien. Vanaf vandaag staat de film op YouTube. Leuk verhaal, veel muziek, duurt 36 minuten.

01-10-2014