Woensdag 10 september

Vandaag op de uni
laatste update 14:08

En toen was het opeens weer donker ‘s morgens. En die donkere, grijze lucht blijft de hele dag een beetje hangen. Het wordt maximaal 19 graden.

Kernfysicus wacht al twee jaar op een excuus van de Nederlandse regering, nadat hij een rechtszaak tegen de staat over discriminatie van Iraniërs won. Dus wat zou hij gezegd hebben tegen Frans Timmermans, bij de opening van het academisch jaar?

Wow! Aan drie onderzoeksteams van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen is door NWO in totaal 2 miljoen euro subsidie toegekend. De teams doen onderzoek naar duurzame logistiek. Wut?! Dat is in dit geval iets met onderhoud van windmolenparken en het ontwerpen van supply chains. Meer hier.

Komende vrijdag organiseert YoungLink een congres voor Groningse young professionals. Studenten, zeg maar. Groningse bedrijven en organisaties laten zien waar ze goed in zijn. Het Martini Ziekenhuis laat deelnemers ervaren hoe de virtuele wereld een positieve invloed heeft op de behandeling van pijnbestrijding bij brandwonden en verzorgt de Veiligheidsregio Groningen een simulatieoefening over aardbevingen. Leuk allemaal, maar gaan kan je ook een leuke stage of baan opleveren.

Leuk voor op die drukke, chaotische route naar Zernike: het dansende stoplicht. Bovendien, je dag begint ook nog vrolijk.
[vsw id=”SB_0vRnkeOk” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

De RUG krijgt een Green Office, een door studenten gestuurde organisatie die zich bezig houdt met ‘duurzaamheid’ binnen de universiteit. Op 10 oktober wordt het kantoor geopend aan de Visserstraat 49. De studenten gaan kijken hoe ze onderzoek, onderwijs en beleid aan de RUG duurzamer kunnen maken.

10-09-2014