Woensdag 11 juni

Vandaag op de uni
laatste update 14:35

Met maximaal 22 graden is het iets koeler dan de afgelopen dagen. Maar gelukkig ook minder benauwd. En het blijft droog.

Studenten in Groningen geven het minste uit tijdens een avondje uit, blijkt uit een onderzoek dat commercieel bedrijf Vouchercloud uitvoerde onder 886 studenten in twaalf steden. Groningse studenten besteden tijdens het stappen 21,75 euro, terwijl een student in Eindhoven 36,50 euro uitgeeft.
Het heeft misschien ook iets met de lokale prijzen te maken. Overigens gaan studenten volgens het onderzoek niet vaak uit: 45 procent van de ondervraagden zegt slecht één tot twee keer per maand te gaan stappen. Mietjes.

Sjoukje van Oosterhout, studente Internationale Betrekkingen, is door Nederlandse jongerenorganisaties verkozen tot Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken.
De komende twee jaar gaat ze op zoek naar meningen en ideeen van jongeren, die ze vervolgens bespreekt met beleidsmakers en politieke instanties in Europa. Sjoukje wil zich vooral hard gaan maken voor jeugdwerkloosheid, onderwijs over Europa en klimaat en duurzaamheid.

Reclamemaken tijdens het WK voetbal heeft alleen maar zin als je als bedrijf echt mega investeert. Dat zegt Maarten Gijsenberg, universitair docent marketing aan de RUG. ‘Je moet opvallen’, zegt hij. Mensen zien zoveel reclame voorbijkomen dat ze het minder onthouden. Dus wil het iets opleveren, dan is heel veel extra investeren de enige optie.

Dinsdag 10 juni
Vrijdag
6 juni
Maandag
2 juni
Woensdag 28 mei
Dinsdag 27 mei

11-06-2014