Woensdag 14 januari

Vandaag op de uni
laatste update 14:26

Hehe, even wat minder regen en wind – maar eindelijk sneeuw! Vandaag komt de zon er zo nu en dan bij. Het wordt ongeveer zes graden. Geniet ervan, want morgen is het weer huilen met de pet op.

Computers moet je koelen om ze aan de praat te houden. Maar zou je die warmte niet veel beter kunnen gebruiken? Het aan de RUG verbonden start-up bedrijfje Nerdalize wil computers in de vorm van verwarmings-elementen in huizen inzetten om complexe berekeningen te doen én om de huizen te verwarmen.

Ook staatssecretaris Sander Dekker vindt het een slim idee. Vandaar dat hij het samen met zeven andere wetenschappelijke start-ups een subsidie geeft: een lening van 250.000 euro.

Directeur André de Faaij van de Energy Academy gooit de knuppel in het hoenderhoek. Hij zegt dat de KNAW in een rapport aan de Tweede Kamer wetenschappelijke studies over biomassa met opzet verdraait. Studies die laten zien dat biomassa wel duurzaam kan worden ingezet, werden weggemoffeld, zegt hij vandaag in de Volkskrant.

De KNAW lijkt niet onder de indruk: ‘Helaas kunnen we het niet iedereen naar de zin maken’, reageert een woordvoerder.

Heb je een kast vol kleren die je niet gebruikt? Dan zou het zo maar eens slim kunnen zijn om naar O – Swap te gaan, een kledingruil event van Usva, het Green Office van de RUG en kledingruilbedrijfje Darp Decade. Ga erheen met maximaal tien kledingstukken en dan mag je met tien andere weer naar huis. Vrijdag 30 januari!

14-01-2015