Woensdag 14 mei

Vandaag op de uni
laatste update 14:10

Sunshine, everybody loves the sunshine. We moeten alleen nog even wachten. Vandaag is het bewolkt. Maar de zon komt terug en de temperatuur loopt eind deze week op tot 20 graden.

Fiets jij toevallig op een zwarte, overgespoten opoefiets zonder zichtbaar merk of nummer? En wassie vanmorgen weg? Meld je dan maar even bij de politie. Die trok vannacht een veelpleger van een fiets die hij waarschijnlijk net gestolen had. Maar van wie?

Dat is fijn, er is wéér een ranking bij. In Brussel is een nieuwe wereldwijde ranking van universiteiten en hogescholen gepresenteerd: U-Multirank. De gebruiker kan daarin zelf bepalen hoe die de verschillende uni’s wil vergelijken. Handig. Er is alleen nooit een nummer één.

Onderwijsinstelling mogen studiepunten laten vervallen om luie studenten aan te sporen, vindt minister Bussemaker. Tentamens hebben dus een houdbaarheidsdatum.

Vind je ze ook zo mooi, die digitale UK-bakken? We knutselen er bijna dagelijks aan. De laatste update: ze kunnen nu ook Twitteren.

We kunnen bij de UK weer een jaar door met het organiseren van de schrijfwedstrijd. We krijgen nog één keer geld van het Representatiefonds van de RUG. Lees de verhalen van de winnaars.

Eerdere afleveringen:
Woensdag 7 mei
Donderdag 8 mei
Vrijdag 9 mei
Maandag 12 mei
Dinsdag 13 mei

14-05-2014