Woensdag 15 oktober

Vandaag op de uni
laatste update 09:56

Bewolkt, kleine kans op regen rond de lunch en maximaal 16 graden.

Gister meldden we dat onderwijsinstellingen over de hele wereld voorzorgsmaatregelen nemen tegen ebola. Hoe zit dat met de RUG? Dat staat al een tijdje op MyUniversity, laat RUG-woordvoerder Gernant Deekens weten. Geen zin om in te loggen? Wij ook niet. Maar we hebben het toch maar weer gedaan. Er staat een algemene tekst over dat de kans op introductie van ebola in Nederland uiterst klein is en dat werknemers in de getroffen gebieden goed hun handen moeten wassen en rechtstreeks contact met zieke personen of dieren moeten vermijden. ‘Verder sluit de RUG zich aan bij het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken’, zegt Deekens.

Zes studieverenigingen organiseren op 10 november (vanaf half negen) in Huize Maas de Battle of the Bands. Zes bands, een van elke vereniging, strijden tegen elkaar om de prijs van beste band van de avond. Ze worden door een driekoppige jury beoordeeld, bestaande uit singer-songwriter Jurgen Visser, Jart Oosterhaven (Groove Department) en muziekprofessor Kristin McGee. Daarnaast heeft ook het publiek een stem.

Niet vreemd opkijken als je eind deze maand plotseling boven het academiegebouw een ster aan de hemel ziet staan. Het is de ster van Bethlehem. Nou ja, zoiets. Het is eigenlijk een enorme lamp die aandacht moet trekken voor een congres dat de RUG op 23 en 24 oktober organiseert over de ster van Bethlehem, met internationale specialisten op het gebied van de astronomie, godsdienstwetenschap en geschiedenis van de oudheid.

15-10-2014