woensdag 18 juni

Vandaag op de uni
laatste update 15:14

Ramen dicht, sjaal om. Het is maar 16 graden en bewolkt. Blegh.

Klokslag 17 uur pijlsnel naar huis. Liefst iets eerder als je niet in de Oranjespits wilt staan. Want een uur later spelen we. Juichen kan ook in RUG-pak. De universiteitswinkel aan de Oude Kijk heeft oranje tenues klaarliggen.

De oproep van de studentenpartijen om hbo’ers te weren uit de UB, liefst met toegangspoortjes en paspoortcontrole, is niet aan dovemansoren gericht. De UB zelf komt met een voorstel voor het toegangsbeleid.
Vrijdag wordt het plan besproken tijdens een landelijke bijeenkomst van de hoofden publieksdiensten van de universitaire biebs. Naar verwachting zal het universiteitsbestuur het plan in het najaar goedkeuren en invoeren.

Noorderlicht, het internationale podium voor documentaire fotografie, en de RUG zoeken ‘ploggers’. De fotobloggers moeten het huidige academische leven vastleggen en in woord en beeld vereeuwigen. De plogger legt een dag lang alles vast met de camera van een mobiele telefoon. Je bent dus gewaarschuwd.
De foto’s worden in een album geplaatst dat alle promovendi en masterstudenten, als ze klaar zijn, van de universiteit cadeau krijgen.

De evenementen van het RUG-lustrum trokken gezamenlijk 150.000 bezoekers.

Dinsdag 17 juni
Maandag
16 juni
Vrijdag
13 juni
Donderdag
12 juni
Woensdag 11 juni


18-06-2014