Woensdag 21 januari

Vandaag op de uni
laatste update 10:08

Frisjes vandaag. Warmer dan 2 graden wordt het niet. Gelukkig is het wel droog en laat het zonnetje zich zo nu en dan eens zien.

Nog twee weekjes en dan reizen acht studentes van de Groningse studentenfloorballvereniging Face Off naar Polen. Ze doen er mee aan het WK kwalificatietoernooi.

Niet zo gek dat er zoveel Groningse dames meedoen, want Face Off is ook regerend landskampioen. Maar of ze het redden tegen Zweden, Duitsland of Polen? Het ├ęchte WK is in december in Finland.

Zou het er toch van komen? De RUG wil misschien studentenwoningen gaan bouwen op het Zerniketerrein, meldt RTV Noord. Dat staat in de toekomstvisie over het terrein, die ze samen met de Hanzehogeschool schreven. Om elf uur is er een persconferentie en dan horen we meer.

Loop vrijdag eens binnen bij de Noorderlicht galerie. Daar start een bijzondere foto-expositie over de Oosterparkwijk.

Studenten van kunstacademie Minerva en van Ruimtelijke Wetenschappen gingen op bezoek bij negen ouderen in verzorgingstehuis Oosterparkheem. Ze praatten met hen, wandelden met hen en bladerden door hun fotoalbums. Zo ontdekten ze plekken die veel voor de ouderen betekenden. Daar maakten ze weer foto’s van. Het resultaat? Prachtige ‘kijkgaatjes’ in het leven van de senioren.

Maar liefst tweeduizend scholieren kunnen zich begin maart inschrijven voor online proefstuderen bij de RUG. Vrijwel elke bachelor biedt zo’n webklas aan, waarmee scholieren tien uur lang, gedurende vier weken zich voorbereiden op hun nieuwe studie. En, zegt de RUG trots, ze is daarmee een voorloper!

Grote vrachtwagens voor de deur van de UB vanmorgen. Een Duitse vervoerder kwam goederen afleveren voor de nieuwe koffiebar op de beganegrond van de bibliotheek. Welke koffieketen trekt in de UB? Dat zeggen we lekker niet.
Starbucks-levering

21-01-2015