Woensdag 26 november

Vandaag op de uni
laatste update 13:00

Beetje bedekt, beetje zon en fris, maximaal 6 graden.

De pot met geld voor e-bikes is op. RUG-medewerkers konden 250 euro retour krijgen bij aanschaf van een e-bike of e-scooter. Maar de actie is stopgezet. ‘De reden is dat er opeens extreem veel aanvragen binnengekomen zijn, ver boven alle verwachtingen en dat de pot daarmee meer dan leeg is’, staat op de RUG-site.

Fietsparkeervakken zijn geen goed alternatief voor fietsrekken. Ze zijn hooguit een aanvulling. Dat schrijft politieke partij Student en Stad in vragen aan het gemeentebestuur van Groningen. De gemeente wil fietsrekken verwijderen en daarvoor in de plaats fietsparkeervakken instellen.

Kinderen zijn op school vaak pester, slachtoffer en verdediger tegelijk. Kinderen verdedigen hun eigen vriendengroepje, maar worden door andere groepjes als pester gezien en soms weer door anderen gepest. Tot die conclusie komt socioloog Gijs Huitsing in zijn promotieonderzoek waarop hij 4 december promoveert.

Prof. dr. Jan-Willem Veening, hoogleraar aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, en dr. Martijn Wieling, onderzoeker bij de Faculteit Letteren, zijn door de KNAW benoemd tot lid van De Jonge Akademie. Ieder jaar worden tien jonge toponderzoekers benoemd voor een periode van vijf jaar.

26-11-2014