Woensdag 28 januari

Vandaag op de uni
laatste update 10:13

Het is vandaag wisselend bewolkt en er kan wat regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond de 7 graden.

Morgen is het alweer zo ver: de jaarlijkse Welcoming Ceremony waarbij de RUG  circa 700 nieuwe internationale studenten verwelkomt. Zij worden in de Martinikerk officieel welkom geheten met toespraken, een informatiemarkt en een borrel.

Morgen is ook de verkiezing van de Docent van het jaar. Je kunt alle docenten nog even terugzien en horen in onze elevatorpitches. Vanaf 14.45 begint het feestje in de Aula van het Academiegebouw. De genomineerde docenten geven in een kandidatencarrousel elk een kort college van ongeveer 9 minuten. Na deze spannende strijd maakt de jury de winnaars van de Publieksprijs en de Webprijs bekend en vervolgens de RUG Docent van het Jaar 2014. Je kunt mee stemmen via de RUG site.

Misschien zag je ze gisteren voorbij komen, een stuk of dertig mensen en een paar trommelaars. Wat je zag was de Walk For Nigeria, georganiseerd door Amnesty International en The African Student Community. Het doel? ‘To raise awareness and show utter disagreement for the atrocities that occur at the hands of militant groups in Nigeria, specifically Boko Haram which, due to recent attacks, has left almost 2,000 civillians dead.’

Foto: Traci White

Foto: Traci White

28-01-2015