Woensdag 3 september

Vandaag op de uni
laatste update 12:27

Zonnig en lekker met 21 graden. Morgen wordt het nog beter en vrijdag kun je beter naar het zwembad gaan.

Je vinger opsteken om te laten zien dat je aanwezig bent bij een college, is wel heel ouderwets. Dat snappen die studenten van tegenwoordig niet meer. Dus pakt een docent van de hogeschool in Ede het voortaan anders aan: leerlingen moeten hun aanwezigheid bij een verplicht college bewijzen met een selfie, meldt De Gelderlander. De foto’s moeten worden geüpload naar de Facebookpagina van de opleiding.
selfie

Een verzorgingstehuis heeft de ideale oplossing voor het tekort aan studentenkamers. Studenten en bejaarden onder een dak plaatsen. Het tehuis biedt de kamers goedkoop aan in ruil voor dertig uur per maand aandacht voor ouderen. De kamers zijn met 28 vierkante meter lekker ruim en de huur bedraagt maar 75 euro per maand.

We hebben ook nog vrolijk nieuws van eigen bodem. Ben Feringa, hoogleraar chemie, heeft wéér een prijs gekregen. Dit keer gaat het om de American Chemical Society, die hem de Arthur C. Cope Late Career Scholars Award 2015 heeft toegekend. Het zei ons ook niets, maar dat zegt niet alles.
De prijs bestaat uit 5000 euro, een mooi certificaat, een 40.000 euro onderzoekssubsidie. Pats boem, mooi meegenomen. Zouden z’n collega’s jaloers zijn? Hoe dan ook, Feringa kreeg de prijs voor zijn ‘grensverleggende onderzoek naar dynamische moleculaire systemen en stereochemie’. Gefeliciflapstaart.

03-09-2014