Woensdag 5 november

Vandaag op de uni
laatste update 11:50

Het weer van vandaag: frisjes. Beetje zon, 11 graden en weinig wind.

Twee wetenschapswinkels van de RUG maken kans op de Wetenschapswinkelprijs. De genomineerden zijn de wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid (over mantelzorg) en de ww Taal, Cultuur en Communicatie (over illustrator Cornelis Jetses). De winnaar wordt overmorgen bekend gemaakt tijdens de Interlandse Wetenschapswinkeldagen.

Dimitri Kochenov is benoemd tot visiting fellow bij het Centro di Diritto Comparato e Transnazionale in Turijn. Kochenov doceert EU Constitutional Law aan de rechtenfaculteit en is daar naast docent aan diverse buitenlandse universiteiten.

Enkele studenten zijn gisteravond tijdens het debat over het leenstelsel uit de Tweede Kamer gezet, nadat zij, volgens het ANP, “luid protest lieten horen”. Ze droegen t-shirts met de tekst ‘It’s not over Jet’, verwijzend naar minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Studentenkrant test niet alleen pizza’s en wc’s, maar ook bestuursfoto’s. In de laatste editie van het blad, wordt de bestuursfoto van de Usva (oh nee, sorry, USVA zonder ‘de’, maar dan Usva) uitgeroepen tot winnaar. Tenminste dat maakt het Usva-bestuur zelf bekend, want de Studentenkrant is vergeten de naam van de winnaar te vermelden. Oh ja, op de site is de krant overigens niet te lezen, want die hebben we gehackt. Snorry.
Usva

05-11-2014