Woensdag 7 januari

Vandaag op de uni
laatste update 10:25

Het is zacht maar wisselvallig. En het kan zo maar dat de zon zich vandaag ook nog even laat zien.

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG heeft zich populair gemaakt op de nieuwjaarsreceptie. Hij zei dat het UMCG zelf gaat beginnen met de bouw van een protonencentrum, als zorgverzekeraars niet stoppen met hun vertragingstechnieken tegen kankerbestraling met protonen. Het UMCG is daar al zo’n tien jaar mee bezig, zei hij, en het wordt tijd dat de rollen omgedraaid worden.

Een rechter in Duitsland heeft jarenlang voor bedragen tot 20.000 euro antwoordenboekjes gegeven aan studenten voor hun rechtenexamen, meldt NOS. Hij overhandigde ze in een chique hotel of stuurde ze op. Soms smste hij ook de goede antwoorden. Justitie onderzoekt nu de examens van 2000 afgestuurde juristen. Er is al bekend dat het diploma van zeker 15 van hen ongeldig wordt verklaard. Ai.

In een kroeg in de Poelestraat in Groningen zijn dinsdagnacht vier studenten mishandeld door twee mannen uit Spanje. De mannen probeerden hun jassen te stelen maar werden gezien door de studenten. Toen ze er wat van zeiden, deelden de Spanjaarden direct klappen en trappen uit. De schade: bloed in het gezicht, een bloedneus, een kapotte tand en eentje was even buiten bewustzijn. De Spanjaarden zitten in de cel.

07-01-2015