Woningen University College niet klaar

De woningen voor de eerste studenten van het University College zijn niet op tijd klaar voor het eerste studiejaar. De RUG zoekt een vervangend onderkomen.

De eerste studenten van het nieuwe University College – dat volgend studiejaar van start gaat – zouden worden ondergebracht in zelfstandige containerwoningen op het voormalige CiBoGa-terrein aan het Ebbingekwartier. Maar dat gaat niet door, volgens dean Hans van Ees.

Het komende studiejaar worden ze in de buurt van het tijdelijke gebouw van het University College aan de Hoendiepskade gehuisvest. ‘De besprekingen daarover zijn nog gaande’, aldus Van Ees. Waarom de huisvesting aan het Ebbingekwartier niet doorgaat, meldt hij niet.

Nieuwe onderkomens

Op de website van het University College is nog te lezen dat nieuwe studio’s voor de studenten worden gebouwd, inclusief eigen badkamer en keuken. Ook zouden de studenten een gemeenschappelijke ruimte krijgen. Waar de studenten nu terecht komen, en hoe de onderkomens eruit gaan zien, wordt over een paar weken bekendgemaakt.

Ondertussen zijn de medewerkers hard aan het werven, om in september met veertig studenten te beginnen. Er hebben zich tot nu toe tachtig aangemeld, waarvan de helft de selectie procedure heeft afgerond. Achttien hebben een aanbod ontvangen en zes gaan zeker de opleiding volgen. De aanmeldingsprocedure loopt nog tot 1 juni.

08-05-2014