‘Ze raakt me’, zegt haar vader

Vlak voor de presentatie wordt ze ineens doodzenuwachtig. 'Ik kan het niet.' Natuurlijk wel. Anderhalf uur later signeert Pauline Sparreboom haar gedichtenbundel alsof ze nooit anders heeft gedaan.

Afgelopen vrijdag presenteerde de vorige huisdichter van de RUG haar eerste bundel, met daarin gedichten die ze het afgelopen jaar voor de UK heeft geschreven, aangevuld met ander werk. Veel dichters, familie en vrienden kwamen daarvoor naar boekhandel Van der Velde in de stad.

Pauline Sparreboom bood het eerste exemplaar van haar bundel Oceaankorrels aan Thijs Lijster aan, coördinator van het Expertisecentrum Arts in Society van de Groninger universiteit, die ook het voorwoord schreef.

Paulinesparreboomsigneert

‘Ze raakt me met haar poëzie’, zegt haar vader. Het is wederzijds. Het mooiste moment van het afgelopen jaar vond ze niet haar optreden in een bomvolle aula van het Academiegebouw. Dat kwam later, toen ze haar vader in de stilte van de kamer Elektrameisjes voorlas, dat in april van dit jaar in de UK verscheen. Ze las het vrijdag weer.

Inspirator

Op haar verzoek droegen Joost Oomen, ex-huisdichter en stadsdichter, Rense Sinkgraven (ex-stadsdichter) en Serge van Duijnhoven, schrijver, dichter en frontman van de groep ‘Dichters dansen niet’ eigen werk voor. Van Duijnhoven, inspirator van Sparreboom, was daarvoor van zijn woonplaats Brussel naar Groningen gekomen.

Daarna traden haar muzikale vrienden op: pianist Michael Roman en zangeres Lisan van Stratum, gitarist Yoeri Rommens en Jan Ruerd Oosterhaven (contrabas).

‘Oceaankorrels’ is voor € 9,- te koop bij de UK en de boekhandels Van de Velde en Godert Walter.

 

 

30-09-2013