RUG vandaag

Groningen

Woensdag, 9 april. Laatste update 15.10 uur.

 

Buiten is het nat en koud, maar gelukkig is er een goede reden om binnen te blijven: Lingo!

– Blijkbaar het favoriete tv-programma van geneeskunde en tandheelkunde studenten. De organisatie van ISCOMS, een congres voor (bio)medische studenten heeft een speciale aflevering van Lingo laten maken. Inclusief J.P. en presentatrice Lucille. Wat dat heeft gekost? Daar komen we nog op terug.

[vsw id=”pLIyh8trFdQ” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

– In Utrecht begint de dag dag goed. Terwijl de RUG flink moet bezuinigen, houdt de UU miljoenen over. Een lekkere eenmalige meevaller, die de faculteiten overigens niets oplevert.

– Over geld gesproken. De Koninklijke Academie van Wetenschappen (KNAW) gaat een nieuwe wetenschapsprijs uitreiken. Iedere twee jaar krijgen winnen acht wetenschappers 300.000 euro. De herkomst van dat geld is niet helemaal onomstreden: de winstpot wordt gevuld met het pensioensfonds van havenarbeiders.

– De NS doet het goed. Zelfs als de ov-studentenkaart wordt afgeschaft en studenten een derde minder kilometers afleggen over het spoor, blijft de NS groeien. Dat blijkt uit een prognose van de minister van Infrastructuur.

– Morgen gaan de deuren van Vindicat eenmalig open voor de buitenwereld. Althans, journalisten krijgen een exclusieve rondleiding door de nieuwe sociëteit. Of we er ook mogen filmen weten we nog niet, maar de UK is er zeker bij. Morgenmiddag dus een verslag van het bezoek.