Facebook

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Wat te doen als je Facebook-vrienden allemaal leuke dingen beleven?

Beste Tim, 

Beste Tim, ik zit de hele dag op Facebook en zie daar hoe leuk iedereen het heeft. Ik ben dan constant bang dat ik iets mis. Wat moet ik doen?

Justin

 

Beste Justin,

Gistermiddag heb ik gepicknickt aan de voet van de Eiffeltoren in de Parijse lentezon, was erg leuk. Dat wist je waarschijnlijk niet, want de foto’s staan (op het moment van schrijven nog) niet op Facebook. Wees niet bang dat je iets mist, want ik kan je bij dezen verzekeren dat je nog meer mist dan je denkt op basis van de awesome kiekjes van de awesome levens van je awesome vrienden.

Van de andere kant, wat staat er nou helemaal op die foto’s waarop iedereen het leuk heeft? Gebruinde meisjes in bikini’s en slippers tegen een achtergrond van zon, zee en palmbomen? Jongens op die ene mooie plek die laatst nog genoemd werd in een Buzzfeed Top 100 Plaatsen Die Je Deze Zomer Echt Móet Bezoeken Omdat Je Er Anders Dus Vet Niet Bij Hoort (met Zomermodebonusbijlage voor de heren: Epileren kun je leren!)? Groepen party animals met die handjes, die handjes, die handjes in de lucht in Feestcafé Shooters? Wees nou eerlijk, jij had ook op die foto’s kunnen staan als je dat echt gewild had, maar je zit gewoon liever op je kamer.

Dat geeft natuurlijk niets, ook daar kun je wat van maken. Ga meta: maak een selfie van jezelf en je Facebook-tijdlijn, plaats die foto vervolgens op je eigen tijdlijn en tag je vrienden die op dat moment in het scherm te zien zijn. Laat de mensen maar zien dat ook jij het heus wel leuk hebt!

Tenzij je natuurlijk eigenlijk een beetje triest wordt van al die overtrokken opleukerij. In dat geval raad ik je aan nog eenmaal goed te kijken naar de foto’s en updates van je vrienden. Vind daartussen een activiteit die je écht gaaf lijkt, sluit dan Facebook af en ga het zelf gewoon doen.

Succes!

 Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

 

[adrotate banner=”33″]

07-04-2015