Galadate

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Hoe vang je binnen twee maanden een galadate?

Beste Tim, 

Ik heb over twee maanden een dispuutsgala, maar nog geen date. Wat moet ik doen?

Samuel

 

Beste Samuel,

Een dispuutsgala is een mooie gelegenheid om je vriend(innet)je, al dan niet nader, kennis te laten maken met een belangrijke groep vrienden, en hen met haar. Dispuutsgala’s, zoals ik ze ken, zijn ook bacchanalen vol dronken incrowd. Een gala kan als zodanig dus vrij overweldigend zijn voor een date, zeker als die zowel jou als het wereldje wat minder goed kent. Hoe het ook zij, gala’s: mooi! Altijd spektakel! Nu alleen nog date…

Als je al vaker zo’n gala hebt gehad, weet je zo’n beetje hoe het eraan toe kan gaan. Zo niet, vraag het aan wat oudere dispuutsleden, die kunnen je vast in geuren en kleuren over activiteiten, escalaties en overspelige dates vertellen. Houd bij je zoektocht rekening met de mogelijke scenario’s en zorg dat je iemand vraagt die daartegen bestand is. Dat is ook voor jouw gemoedsrust beter.

Heb je een schattig, stillig studiegenootje, maar wordt er bij je dispuut vooral hard gedronken en überrrrhaupt! geschreeuwd, dan kun je haar wellicht beter voor een afspraakje op een ander moment benaderen. Maar laat je er ook niet van weerhouden om een echte leukerd mee te vragen. Zo’n kennismaking met je dispuut is namelijk ook een mooie crashtest. Een beetje ‘Maak het! (maak het) òòòòòf krrrrraak het! (kraak het)’, zoals dat vroegah op de radio ging.

Wie je ook mee wilt vragen, doe dat liever vandaag dan morgen. Twee maanden zijn zo om, en je zult zien dat het op korte termijn een stuk lastiger wordt om een leuke date te vangen. Denk dus ook vast na over een tweede en derde optie, voor het geval dat (dat hoeft ze overigens nooit te weten te komen…). Zonder date naar een gala komen is namelijk wel echt heel suf, dus doe je best! Lukt het niet, laat het me weten, regel ik een leuke blind date voor je. Deal?

Succes!

p.s. Als je mij niet vertrouwt, kun je altijd nog je eerste foto op Tinder vervangen door ‘Gezocht: date voor dispuutsgala op [datum]’, en kijken of er dan wat te kiezen valt.

 Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

 

[adrotate banner=”33″]

31-03-2015