Iedere verjaardag een feestje

De zeven grootste studentenverenigingen zamelen geld in voor Jarige Job, een stichting die ervoor zorgt dat iedere verjaardag een feestje is.

Woensdag 8 mei wordt de speelweide in het Noorderplantsoen omgetoverd tot een kinderparadijs. ‘s Avonds wordt er een speciale kroegentocht georganiseerd langs de verenigingen. De actie wordt georganiseerd door de BAZES en dat staat voor: ‘Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen’. Het is een jaarlijks terugkerend initiatief van de verenigingen Vindicat atque Polit, Albertus Magnus, Navigators, Unitas, Bernlef, Dizkartes en Cleopatra.

De opbrengsten van het dag- en avondprogramma worden gedoneerd aan Stichting Jarige Job. Dit goede doel maakt het mogelijk dat elke verjaardag van een kind een feestje is, ook al hebben de ouders hier zelf de financiële middelen niet voor.

Het programma begint om 13.00 uur op de speelweide van het Noorderplantsoen, waar attracties en spelletjes zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Later op de middag wordt het programma in het Noorderplantsoen beëindigd met een borrel voor buurtbewoners, ouders en studenten. Hierbij wordt ‘de stadjer van het jaar’ verkozen en dat is dit jaar het kantine-personeel van de Universiteitsbibliotheek.

 

 

01-05-2013