Kamer vol vrouwenposters

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Wat moet je doen als de kamer van je vriendje volhangt met vrouwenposters?

Beste Tim,

Mijn vriendje heeft zijn kamer volhangen met vrouwenposters. Ik heb constant het gevoel dat ik een trio heb als ik met hem het bed in duik. Ik wil niet jaloers zijn, maar ik wil ook niet langer seks hebben met de vrouw die achter zijn bed hangt. Wat moet ik doen?

Annet

 

Beste Annet,

In de studentenwereld wil het in mannenhuizen nog wel eens gebeuren dat het toilet volgehangen wordt met vrouwenposters en -plaatjes, en dan bedoel ik niet ‘smaakvolle’ zwart-wit opnames uit films van Audrey Hepburn. In vrouwenhuizen gebeurt dit natuurlijk omgekeerd net zo goed. Dat past in een periode waarin jonge mensen hun seksualiteit verkennen. Zo worden de maagdelijke geesten een beetje voorbereid op hoe het er in De Echte Leven in ieder geval niet uitziet. Daar kun je wat van vinden, ik schaar het onder onschuldige studentikoze smakeloosheid.

Dat je vriendje zijn eigen (!) kamer ermee behangen heeft, is echter wat zorgwekkender. Hoe oud is hij? Dat je dat als dertienjarige jongen een interessante aanvulling op je kamer vindt, kan ik nog begrijpen, maar dertienjarige jongens bestaan dan ook uit weinig meer dan zweet, puisten en hormonen. Het jaar dat je dertien bent is gedragstechnisch toch vooral een periode waarop je later met spijt terugkijkt, daar moet je geen voorbeeld aan willen nemen.

Maar kennelijk is je vriendje dus a) nogal smakeloos en b) visueel ingesteld. Je kunt proberen dat uit hem te praten, maar het is maar de vraag of dat lukt. Bovendien is dat zo’n logisch voorstel dat je dat óf al geprobeerd hebt, óf al wel bedacht maar ook afgewezen. Dan zit er denk ik niets anders op dan de posters vervangen door posters van jezelf. Heeft hij zijn visuele stimuli, en heb jij geen trio’s meer. Je bent jezelf ook vast al een keer tegengekomen in zijn spiegel, dus wat is nou helemaal het verschil?

Succes!

 Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

17-02-2015