Krijsende baby’s

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Rosa baalt van al die krijsende baby's in de trein.

Beste Tim,

Wat moet ik doen als ik met krijsende baby’s in de trein zit? 

Rosa

Het is altijd goed thuiskomen na een welverdiend vertoeven in zuidelijker oorden. Niets gaat immers boven Groningen. Helaas gaat er echter maar al te veel boven de treinreis hierheen, zeker als je telefoon leeg is, je moet staan, je met brallende vereniginslui in de wagon zit of erger: een combinatie van die drie. Dan liever die gecamoufleerde democratiebeschermers van de toekomst, die hoeven tenminste maar tot Assen.

Maar als er één geluid is dat alle ongemakken overtreft, één geluid dat uitstappen in Beilen een hele voor de hand liggende overweging maakt, is het dat door merg en been gaande gejank van een baby. Dit is ook typisch iets dat alleen gebeurt als de trein helemaal afgeladen is, en zul je net zien dat we nog biologisch geprogrammeerd zijn om dat geluid overal bovenuit te horen ook.

Als je echter niet bereid bent je plekje op te geven, zijn je mogelijkheden beperkt. Je kunt eens een gesprekje aanknopen met een buur of omstander, dat kan echt leuke gesprekken opleveren. Ben je daarvoor te verlegen en zit je bij eerdergenoemde verenigingslui in de buurt, volg dan hun verhalen eens, die gaan rond deze tijd van het jaar sowieso over dronken feesten, ontgroeningen en meer dronken feesten op hun nieuwe vereniging. Hilariteit en verbazing gegarandeerd.

Last but definitely not least kun je bij wijze van tijdverdrijf eens luchtige discussie over de voors en tegens van baby’s in de trein voeren met de kersverse ouder. Je zult zien dat hij of zij blij verrast reageert op deze kans om eens een beter gesprek te voeren dan

-‘WHEEEH, WHEEEH!!!’
-‘Heeeejjj! Kijk eeeejjjns!! JJJJA! JJJA! Dat is een treijjjn! JJJA! 😀 :-D’
-‘WHEEEEEEH!!!’

Goeie reis!

P.s. Is Groningen je eindbestemming, vergeet dan niet uit te checken!

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

02-09-2014