Lege bankrekening

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Niels vraagt zich af hoe hij zijn lege bankrekening overleeft.

Hoi Tim,

Hoe overleef ik de laatste paar dagen voor m’n stufi, met een lege bankrekening? 

Niels 

 

Beste Niels,

De laatste dagen voor de stufi zijn voor veel studenten een periode van overleven. Hoewel intelligent zat, houden ze, met de beroemde Loesje, aan het einde van hun geld altijd een stuk maand over. Voor sommigen een goede gelegenheid voor een gedwongen dieet, maar voor de slankere medemens ontstaat er al gauw een precaire situatie.

Als je weet dat je het moeilijk vindt je geld te beheren, is het verstandig om in financiëel betere tijden te investeren in wat vlottende activa. Bier is daarvoor uitermate geschikt, studentikoos volledig verantwoord, en je hebt er maar liefst twee keer plezier van. Drie kratten bier kunnen van elke gezapige avond een feestje maken, en tweeënhalve week later met wat fantasie en goede wil de rekening van vier à vijf dagen eenvoudig eten dekken.

Voor nu: nodig eens wat vrienden uit die je respectievelijk een pak melk, een pak bloem, wat eieren en een fles stroop laat meenemen. Als je uitlegt dat jij garant staat voor het keukenwerk is men al gauw tevreden. Want: pannenkoeken!!!

Lentetip: als je genoeg vrienden hebt, nodig dan ook een vijfde vriend uit en laat hem een pot frambozenjam meenemen, voor die extra fruitige bite.

Eet smakelijk!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

15-04-2014