Leuke buren

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Hoe kom je in aanraking met die leuke buurhunk?

Beste Tim, hoe raak je met je huis in contact met je leuke buren van het andere geslacht? 

Annalie

 

Beste Annalie,

Contact maken blijft vreemd genoeg iets waar wij Nederlanders moeite mee hebben. Natuurlijk, in een door studenten bezette wijk heb je hier al gauw, naast je gewone buren, ook onder-, boven-, achter- en overburen. Doe dat allemaal  ook nog keer ongeveer vijf per huis, en een kop thee (lees: bier) bij elke adresmutatie wordt al gauw een calorierijke dagtaak. Maar een beetje bekender met de buren moet toch kunnen? Zeker als ze leuk zijn!

Nu ben je niet de enige met de vraag. Of de gemeente Groningen en [koffiemerk X] ook dezelfde motieven hebben kun je je afvragen, maar hoe je buurtgenoten met elkaar in contact brengt, is een belangrijk vraagstuk. Hypothetisch kun je wachten tot mei en een buurtdag organiseren in een hypothetisch stukje groen in de straat met [koffiemerk X] als sponsor, maar tegen die tijd heeft je buurhunk zich uit frustratie over je uitgebleven toenadering al lang weer door een of andere suffe trut laten opvissen. Geen optie dus.

Je kunt ook, heel classy, in een flatteuze outfit aanbellen en verleidelijk vragen om een kopje suiker voor de nog te kloppen slagroom waarvoor je, haha, grappig eigenlijk, nog niet eens echt een specifiek doel hebt, misschien dat hij suggesties heeft??? (werkt beter voor vrouwen), maar dan loop je de kans nét ontvangen te worden door die ene veganistische en ironisch genoeg naar kaas ruikende huisgenoot die slagroom maar dierenmishandeling vindt. Want weet je wel dat die koeien echt allemaal zweren op hun uiers krijgen van die melkmachines? Nee maar serieus!

Niet gelukt?  Nodig dan al je mogelijke buren eens uit voor een partij in jouw huis. Ben jij ineens de buurtconnector, heb je een reden je leuke buren van het andere geslacht volgens KEI-leiderprotocol ‘een lekker glaasje fris’, of twee, aan te bieden en hoef je je als bonus bij hen niet vast te verontschuldigen voor mogelijke (lees: gegarandeerde) geluidsoverlast.

Succes!

Tim

P.s. En/of bak een taart. Niemand stelt vragen als je met taart langskomt. Ik niet in elk geval…

 

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

04-11-2014