Nieuwe mensen

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Hoe leer je zo snel mogelijk mensen kennen in een nieuwe stad?

 

Beste Tim,

Ik verhuis over ruim een maand naar Groningen, waar ik nog niemand ken, om in september met mijn studie te beginnen. Hoe leer ik zo snel mogelijk nieuwe mensen kennen?

Monica (18)

Beste Monica,

Verhuizen naar een nieuwe plek waar je niemand kent is natuurlijk altijd spannend. Tegelijkertijd is het de ultieme gelegenheid om jezelf helemaal opnieuw uit te vinden, te bepalen wie de nieuwe, volwassen en zelfstandige Monica is. Geen ouders of klasgenoten meer die je herinneren aan wie je volgens hen was, maar de mogelijkheid om je vrienden bij je nieuwe persona te kiezen.

Maar maak je geen illusies, zo gaat het helemaal niet. Het zal allemaal minder baanbrekend en heftig zijn dan je denkt, en misschien wel wil. Stillen worden geen party starters, drukkertjes worden geen studiebeesten. Jij wordt niemand anders, je ouders zullen je blijven herkennen en je oude vrienden ook. (Tenzij je uit Limburg of Twente komt, want van dat accent moet je rap af zien te komen, maar dat terzijde.)

De truc dat vast te accepteren en te doen waar je je comfortabel bij voelt, dan kom je vanzelf de mensen tegen bij wie je je comfortabel voelt. Maar je moet jezelf juist ook uitdagen. Ach, ik weet het allemaal ook niet, en die mensen die op hun 22e afgestudeerd zijn ook niet. Tijdens en na de KEI-week komt het vanzelf goed, zo lang je je maar bij minstens één vereniging inschrijft!

Succes, en veel plezier!

Heb je ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

 

 

[adrotate banner=”33″]

11-06-2015