Scriptiestress

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Danielle staat stijf van de stress. Het S-woord: scriptie.

Beste Tim, ik ben al een maand erg gestresst voor het moment dat ik mijn scriptie ga inleveren. Het commentaar van mijn begeleider is niet mals, dus daar wordt het ook niet echt beter op. Heb je een tip? – Danielle

Beste Danielle,

Gedeelde smart is, volgens het spreekwoord, halve smart. Met jou, en mij zitten op dit moment honderden, zo niet, duizenden andere studenten met dezelfde stress. Die stress die op onderbuikgevoel ongeveer ingeschaald kan worden tussen je eindexamen Nederlands en je eerste keer seks. Je wil er gewoon zo snel mogelijk mee klaar zijn. Maar hoe?

Allereerst: zeik niet zo. Het collectieve zuchten en steunen over je verschriiiiikkelijke scriptie zorgt er alleen maar voor dat je het vervelender gaat vinden. Je hebt deze studie gekozen met een reden, en deze scriptie omdat je juist dit onderwerp interessant vond. Leuker gaat het niet worden, dus doe niet zo depressief.

Neem vandaag vrij om ruimte in je hoofd te maken. Ga in de zon liggen en wordt maar scriptietipsy. Doe vandaag alle dingen die je jezelf eigenlijk tot nader order verboden had, morgen begin je echt!

En don’t follow the hype, blijf weg uit de UB. De UB is een opgefokt productiehok waar een begin 20e-eeuwse textielbaas uit Twente jaloers op zou zijn.

Je gaat gegarandeerd een hekel krijgen aan corpsballen, knorren, buitenlanders, hbo’ers, liften, telefoons, je vrienden en koffie. En uiteindelijk aan je misantropische zelf, en dat maakt het niet beter.

Geef jezelf de tijd en ruimte, en een airco. Ruim je kamer op en zet je telefoon in een glas water. Nodig één vriend uit en ga samen zitten werken, maar dan ook echt.

Sterkte!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl 

10-06-2014