Themafeest

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Daan heeft een themafeest, maar weet niet wat hij aan moet trekken. Tja...

Beste Tim,

Ik heb een themafeest, maar helemaal geen verkleedkleren. Wat moet ik doen, wat moet ik aan? – Daan

 

Beste Daan,

Tenzij je acteur of clown wordt, zijn er slechts twee fasen in je leven waarin je met enig enthousiasme naar een verkleedpartijtje kunt: je basisschooltijd en je studententijd. Dit zijn dé momenten om je alter ego te bepalen, dus het is belangrijk dat je hier niet al te lichtzinnig mee omspringt.

Ook als je geen verkleedkist hebt, valt er best wat te fiksen. Denk dan ook niet dat je met een kleurige pantalon en polo good to go bent, want dat zou wel een beetje gênant zijn.

Natuurlijk valt het voor een man niet mee. Behalve duidelijk herkenbaar in outfit, moet het er namelijk allemaal ook nog quasi-nonchalant en regelbaar uitzien. Voor vrouwen is dat makkelijk. Die nemen de meest voor de hand liggende thema-outfit, halen alle overbodige kledingstukken eraf, nemen voor de rest maatje extra small, steken hun haren op en zijn klaar.

Dat heeft te maken met de vrijgevochten seksuele moraal die wij hier in Nederland kennen, een teken van maatschappelijke vooruitgang. Voor ons mannen hoeft dat niet zo, maar als zij zich op die manier willen uiten is het onze plicht om hen hierin te steunen.

Maar wat moet jij nu aan? Dat kan ik je niet zeggen, Daan, daarop weet slechts jij het antwoord. Wel kan ik je enkele handvatten reiken om tot dit antwoord te komen.

1. Kleed je naar je toekomstdromen. Niets is zo aantrekkelijk als een man die weet wat hij wil.

2. Heb je mooie kuiten? Trek dan een korte broek aan. Zelfverzekerdheid siert de mens,en op een goed stel benen is nog nooit iemand afgewezen.

3. Overgiet dit alles met een themasausje. Je laat nu zien dat je leuk mee kunt gaan met een groep, maar tegelijkertijd zo lekker jezelf bent.

Als je deze Themafeest Tip Top Three™ navolgt, komt alles goed. Je zal zien dat een avondje dom drinken in een apenpakkie verandert in een avond waarop je jezelf echt leert kennen en betekenisvolle contacten legt. En dat soort ervaringen, Daan, is onbetaalbaar. Voor de rest: DUO.

Veel plezier!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

27-05-2014