Danspasjes

De Tip van Tim, hoe kon je ooit zonder? Danser Jaimy wordt vaak raar aangekeken op zijn moves. Wat te doen?

Hey Tim,

Als getraind danser ben ik niet schuw van een pasje in de stad, maar vaak komt me dat op geërgerde blikken te staan van de heren in de buurt.

We kennen natuurlijk allemaal de uitgekauwde Mark Twain-quote: ‘Dance like nobody is watching’, maar wat is hier nou eigenlijk de sociaal geaccepteerde dansnorm?

Jaimy 

Beste Jaimy,

Bedankt voor je vraag. Dat je je dit afvraagt, geeft aan dat je een gezellig en sociaal persoon bent, Waterman toevallig? Hoe dan ook, je YOLO-gehalte houdt niet bepaald over. Toch zal ik, als voice of a generation, proberen de norm nader toe te lichten.

Groningers, student of Stadjer, zijn een soms dronken, soms nuchter maar altijd kritisch volk. Doe maar normaal, zegt men, en als je normaal überhippe supermoves maakt, dan is dat al gauw te gek. Boze tongen beweren zelfs dat Will Smith het nummer Switch schreef als protestsong, nadat hij filmpjes van het Groningse uitgaansleven op zijn Facebookfeed voorbij had zien komen. ‘Left to right, all night [sliiide] that’s all you gotta do!‘, is een rechtstreekse aanklacht tegen het strikte Groningse dansregime.

Wijlen de Rumba was eigenlijk een van de weinige vrijhavens waar je nog ongegeneerd kon schudden met die kont van links naar rechts, maar in schimmige omstandigheden is dat verfijnde etablissement ineens omgetoverd tot een Hollands Café. Toeval? I think not! Roverheid!

Maar gelukkig rukt het bevrijdingsleger van de techno op, en op die feesten kun je helemaal je dansboekje te buiten gaan. Zolang je maar doet alsof je drugs op hebt, tenminste, want drugs is hier wel oké. Trek voor de geloofwaardigheid een fel stel Partypants aan en wat Vans’jes met panterprint, en iedereen zal je lachend high-fiven dat je echt lekker gaat.

Lentetip: Een goedkope zonnebril geeft je die zonnige vibe en maakt je outfit helemaal af!

Dans ze!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

08-04-2014