Tip van Tim: selfies

'Tim, help! Ik heb een Tinder-date, maar ik lijk niet op m’n selfie. Wat nu?' vroeg Sofie (19).

Lieve Sofie,

Wat leuk dat je een date hebt, je doet het daarmee al beter dan duizenden vrijgezelle date-loze studenten, dus dat scheelt alvast! Maar over selfies; ze zijn nooit echt bon ton geweest, maar nu we al aardig op weg zijn in 2014 kunnen ze écht niet meer. Dat is dus iets voor de volgende keer, maar daar kun je nu niets mee.

Je afspraakje is natuurlijk niet alleen het resultaat van je foto. Je hebt ook een poosje gechat met je date als het goed is, dus kennelijk is er meer dan alleen je looks.

Snij om het ijs te breken eens een gedeelde Facebook-interesse aan, dan heb je sowieso wat om over te praten. Open deuren als tentamens, de overvolle UB of de laatste aflevering van Game of Thrones kun je dan altijd nog intrappen.

Oefen ook die selfie-pose nog eens voor de spiegel, of realiseer dat als je in real life tegenover elkaar zit, je moeilijk de hele tijd hetzelfde kunt blijven kijken, dus dat het niet zoveel uitmaakt.

Als je dan toch nog onzeker bent, weet dan dat een mannenhand snel gevuld is; een laag shirtje doet wonderen, net als alcohol.

Veel plezier!

Heb jij ook een vraag aan Tim? Mail dan naar timbakker@ukrant.nl

28-01-2014