New Cool Collective

De UK verloot deze week twee vrijkaartjes voor het concert van New Cool Collective in De Oosterpoort, 27 december.   

Meedoen?

* LIKE onze Facebookpagina.

* Reageer op het bericht dat op onze timeline staat.

* Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot dinsdag 16 december 12.00 uur.

* Je krijgt van ons een seintje via Facebook als je hebt gewonnen.

Pakkende, dansbare thema’s en een ijzersterke ritmesectie. Dat zijn in het kort de ingrediënten van de populairste jazzband van Nederland. De groep onder leiding van Benjamin Herman mengt latin, trip-hop, Afro- en dj-beats met invloeden uit de dansbare jaren zestig-jazz. De band bespeelde daarmee de afgelopen jaren de hipste jazzclubs, festivals als Sziget en Roskilde en alternatieve podia. In 2013 verscheen het album Chin Chin, waarmee het twintigjarige bestaan van New Cool Collective op spetterende wijze werd gevierd.

Nieuw album

Na de unieke samenwerking met Guus Meeuwis (Hollandse Meesters) komt 14 november het nieuwe album van New Cool Collective uit. Electrix Monkey Sessions verwijst naar de studio in Amsterdam waar de plaat is opgenomen. Een nieuwe studio, een nieuwe manier van opnemen en dus ook een andere vibe dan op de voorgaande albums.

new cool collective1

De band liet zich inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, maar ook door psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazz helden. Live staat de achtkoppige band bekend om zijn grenzeloze energie. Dat belooft wat voor de vertolking van het nieuwe materiaal.

Na afloop van dit concert speelt BRUUT! in de foyer van de Kleine Zaal. Als je een kaartje hebt gekocht voor New Cool Collective kun je het optreden van BRUUT! gratis bijwonen!

Meer info: Oosterpoort

09-12-2014