Vrijkaartjes voor Arcadi Volodos

Bij de UK verloten we deze week 2 vrijkaartjes voor het concert van Russische pianoster Arcadi Volodos, zaterdag 30 november in De Oosterpoort. Schumann en Schubert op hun best.

Naast Grigory Sokolov is er nog zo’n virtuoos in de traditie van de negentiende-eeuwse Russische pianoschool: Arcadi Volodos. Ruim vijftien jaar geleden vestigde hij in één klap zijn naam.

Stond hij toen vooral bekend als een wonderbaarlijke virtuoos die over bijna onaardse technische mogelijkheden leek te beschikken, inmiddels weten we dat Volodos ook een diepzinnige kant heeft en toont hij zich meer en meer een pianist die fluisterzacht de diepste emoties tevoorschijn tovert.

De Telegraaf noemde hem “een dichter aan de piano”. Zijn speelse benadering roept oude pianohelden als Rubinstein en Horowitz in herinnering.

[vsw id=”t3BKvcu_0bY” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Wil je meedoen? Ga naar het bericht op onze Facebookpagina, LIKE ons en reageer op het bericht dat op onze timeline staat. Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot donderdag 28 november 12.00 u. Je krijgt van ons een seintje op je Facebook als je hebt gewonnen.

 

 

 

 

26-11-2013