Win kaarten voor de uitverkochte Van der Leeuw-lezing

Bij de UK verloten we deze week twee kaarten voor de Van der Leeuw-lezing.

Wil je meedoen? Ga naar het bericht op onze Facebookpagina, LIKE ons en reageer op het bericht dat op onze timeline staat. Vertel ons waarom jij vindt dat je moet winnen. Dat kan tot dinsdag  15 oktober 12.00 u. Je krijgt van ons een seintje als je hebt gewonnen.

De 31e Van der Leeuw-lezing in de Martinikerk, vrijdag 18 oktober,  heeft als thema Europa en het Nationalisme. Spreker is Guy Verhofstadt. Coreferent dit jaar is Sheila Sitalsing.

Guy Verhofstadt (1953) is een toonaangevend liberaal politicus. Hij was premier van België van 1999-2008. Vanaf 2009 is hij lid van het Europees parlement en fractieleider van de Alliantie voor Liberalen en Democraten in Europa. In de aanloop naar deze verkiezingen schreef hij het boek ‘De weg uit de crisis. Hoe Europa de wereld kan redden’.

Coreferent Sheila Sitalsing (1968) plaatst kanttekeningen bij Verhofstadts ‘anti-nationalisme’ en ‘Europeanisme’. Ze is econoom, freelance journalist en columnist van De Volkskrant. Sitalsing werkte als verslaggever voor het Rotterdams Dagblad, was Europees correspondent van het weekblad Elsevier en chef van de economie-redactie en politiek verslaggever van De Volkskrant. In 2010 publiceerde zij samen met Hans Wansink het boek ‘De kiezer heeft altijd gelijk’.

 

 

 

 

10-10-2013