Cultuurtips

Lekker op stap of blijf je fijn achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Partiboi

Rischtisch geile Europop. Klinkt een beetje vies of niet? Of klinkt het een beetje fout? Of misschien klinkt het eigenlijk ook gewoon wel lekker. De Groningse band Partiboi van het bekende label Berlusconi Records probeert de wereld te veroveren met hun zogeheten punkpopelectrodisco. Kijk, dat klinkt al ietsje serieuzer.

Wie zijn het? Twee heren en een dame die uit alle macht proberen hun jeugdige uitstraling vast te houden. Want oud worden, dat is iets voor de rest van de wereld. Is het leuk? Jazeker. Hoe ik dat weet? Nou, ze hebben net hun debuutalbum uit en die kun je hier beluisteren. Mijn persoonlijke favoriet: (moi je suis) puree.

Soms moet je namelijk met muziek ook gewoon niet te moeilijk doen. Vergeet die serieuze, tranentrekkende liefdespoëzie eens en ga maar gewoon voor een goede beat en een lekker stukje tekst. Oh ja, waarom schrijf ik dit? Omdat je ze gewoon vanavond in het Concerthuis kunt zien. Gaan. Met die banaan.

partiboi

 

Lepel vs Kantoorpoëzie

Heb je juist wel zin in een lekkere dosis serieuze muziek en poëzie? Dan kun je vanavond beter naar Lepel vs Kantoorpoëzie gaan. Serious business met Homemade Empire, Nancy Acid, Elmar Kuiper, Richard James Foster en natuurlijk all time favorite ex-stadsdichter Joost Oomen.

Het is ook nog eens een housewarming feestje want het is de eerste avond in de nieuwe Lepel locatie aan de Pioenstraat 187. Weinig entree (4,-), goedkoop bier (ook belangrijk) en altijd een frisse sfeer. Dat wordt lastig kiezen vanavond!

[vsw id=”bxrc6ozsf6s” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Voorjaarsjassen

Even leek het erop dat de lente op het punt stond door te breken, maar vanochtend werd die hoop weer vakkundig de grond ingeboord door de druilerige regen die gestaag naar beneden kwam toen ik de gordijnen open deed. Nou ja, het is toch echt bijna maart en ik heb de eerste sneeuwklokjes alweer gespot dus die lente komt er heus wel aan. Daarom zocht ik gewoon alvast de leukste voorjaarsjassen bij elkaar. Zie hier!

 

 

 

 

 

 

 

20-02-2015