De muziek van… Institut Français

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers?  Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun Playlist hoor je op Spotify.

Deze week de Playlist van de medewerkers van het Institut Français. Dit zijn er vier, te weten Guus Buter, Alie Westman, Céline L’Hostis en Sandra Gauchez.

Het Institut houdt zich bezig met alles wat met het Frans te maken heeft. Je kunt er onder andere cursussen volgen maar ze organiseren ook veel culturele activiteiten zoals films en lezingen.  Hier kun je lezen wat het Institut Français precies inhoudt.

Luister hieronder naar de Playlist gevuld met allerlei Franse muziek. Van Serge Gainsbourg tot Carla Bruni!

  

Het leukste aan het clubje collega’s op het Institut is wel het verschil in leeftijd. De muzikale smaak is daaraan af te lezen. Hoe jonger ze zelf zijn, hoe jonger de artiesten die ze leuk vinden.

Alie luistert graag naar radio 1 en is ook groot fan van Bruce Springsteen. Dus niet alles hoeft uit Frankrijk te komen!

Guus draait niet zo vaak muziek op het werk, dan kan hij zich niet zo goed concentreren, maar opent wel zo nu en dan Spotify om nieuwe (Franse) muziek te ontdekken.

Ze zitten wel eens met zijn allen om een computer om op YouTube allerlei Franse artiesten te ontdekken. Iedereen komt dan wel weer op iets nieuws wat de ander nog niet kent. Heel leuk altijd.

Guus zegt nog over de Franse muziek in het algemeen:

‘Wat je in Nederland niet gauw doorhebt is dat er in Frankrijk ongelooflijk veel muziek wordt gemaakt in alle pop-rock-rap etc. genres. Daarvan dringt er helaas te weinig door in ons land. Een van de weinigen die je hier wel eens op de radio hoort is Zaz (zie playlist). Gelukkig heb je ook Eurosonic, daar heb je elk jaar weer nieuwe Franse ontdekkingen. Wel zie je dat veel groepen uit Frankrijk meer en meer in het Engels gaan zingen.’

 Alie Westman

La mer – Charles Trenet

La montagne – Jean Ferrat

Tombé du ciel – Jacques Higelin

Amsterdam – Jacques Brel

Sur les quais de vieux Paris – Juliette Gréco

 

Céline L’Hostis

Gaëtan Roussel, Help Myself (nous ne faisons que passer)

Alain Souchon – Le baiser

Alain Bashung – La nuit je mens

Thomas Fersen – Monsieur (le live du CD “la cigale des grands jours”)

Buridane – Berlin

 

Sandra Gauchez

Chimène Badi – Entre nous

Johnny Hallyday – Je te promets

Hélène Segara – Je vous aime adieu

Garou et Céline Dion – Sous le vent

Julien Clerc – Fais-moi une place

 

Guus Buter

Emmanuelle Seigner + Iggy Pop – La dernière pluie

Noir désir – Le vent nous portera

Serge Gainsbourg – Je suis venu te dire que je m’en vais

Zaz – Je veux

Carla Bruni – Quelqu’un m’a dit

 

 

03-06-2013