De muzikale smaak van Kees Hummelen

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.

Kees Hummelen is hoogleraar Chemie van moleculaire (bio)organische materialen. Zijn expertise ligt op het gebied van de plastic zonnecellen, organische energie en brandstoffen, duurzame energie en materiaalkunde. Samen met zijn medewerkers werkt hij aan plastic zonnepanelen. In 2011 ontving hij vijf miljoen euro voor onderzoek naar plastic zonnecellen met een hoger rendement. Wereldwijd behoort hij tot de allerbesten in zijn vakgebied.

Hummelen is niet alleen een bijzondere wetenschapper maar ook een man met een bijzondere muzieksmaak. Luister naar zijn top tien (in willekeurige volgorde) van favoriete nummers. Je vindt er klassiek, moderne jazz, soul, dance en nog veel meer.

Niet alle muziek was op Spotify te vinden. Een aantal nummers staat wel op Youtube. De geluidskwaliteit is een stuk minder, dat wel. Onder de Playlist vind je de filmpjes.

Een grote favoriet van Kees is het pianoconcert #2 van Rachmaninov, uitgevoerd door het Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink met Vladimir Ashkenazy. Niet te vinden helaas.

Gewoon op cd aanschaffen vindt Kees: ‘Maar bovendien: je gaat toch geen klassiek concert op youtube luisteren, tenzij de opname echt goed is! De meeste zijn echt bagger. Gewoon de CD, overal te koop, maar niet gratis te draaien (tenzij illegaal). Zoek op ‘ashkenazy rachmaninov pianoconcert 2 haitink’  en je vindt de CD direct. (label: DECCA 475 7550; concert uit 1984, Amsterdam) of zoek simpel in Google op: DECCA 475 7550.

 

Keith Jarrett – The Köln Concert, 1975 – Part I from Puerto Libre on Vimeo.

[vsw id=”UzdHlN_eVSw” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

[vsw id=”Ypd1YGW5Huw” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

[vsw id=”RKWD06PCBek” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

14-10-2013