Hardloopmuziek met Johan Poppinga

Van wat voor muziek hou je? En wat zijn je favoriete nummers? Die vragen stelt de UK iedere week aan een willekeurige medewerker of student. Hun playlist hoor je op Spotify.


De jaarlijkse 4 mijl zit er alweer aan te komen en in het kader daarvan leek het ons leuk om een keer een Playlist te hebben van iemand die zelf hardloopt. We kwamen al gauw uit bij Johan Poppinga van de Aclo. Hij heeft les gegeven in voetbal (was trainer van Forward en Knickerbockers) , hockey, korfbal, basketbal, tennis, looptraining, circuittraining, klimmen, zwemmen en golf. Hoe sportief wil je het hebben?

Sinds augustus 1978 is hij verbonden aan het Sportcentrum. We hebben dus net zijn 35 jarige jubileum gemist. Naast sportdocent is hij ook nog coördinator bijzondere activiteiten waaronder de RUG 4-mijl teams, de Athenespelen en KISS.

De beste hardloopmuziek is eigenlijk een kwestie van smaak maar het hangt volgens Johan ook af van je techniek (snelle pas, lange zweeffase en afstand).

Als je kijkt naar de playlist dan krijg je al gauw het idee dat goede hardloopmuziek ook goede dansmuziek is. Maar dat hoeft niet pers√© zegt Johan. ‘Ik heb ook heel lekker gedanst op langzame ‘schuifel’ nummers’.

Onder de playlist vind je het favoriete nummer van Johan: Sexual healing van Marvin Gay.

[vsw id=”fn4i8bAfnMY” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

 

 

 

30-09-2013