The Bird and The Bear

In de serie UKsessions iedere twee weken een filmpje waarin een band of muzikant een nummer akoestisch op een mooie, vreemde, spannende plek ten gehore brengt.


De UK ving het duo The Bird and The Bear tijdens een kort verblijf in Nederland en nam het tweetal mee voor een sessie op straat.

The Bird and The Bear wordt gevormd door Mirthe Bolhuis (Groningen, NL) en Garry Wood (Saratoga, WY, USA). In de zomer van 2011 ontmoeten ze elkaar in een hostel in Nashville en een muzikaal duo ontstaat al snel. Omdat ze hun tijd vooral apart van elkaar doorbrengen, verspillen ze geen tijd en nemen al in februari van 2012 hun eerste EP Breathe op in Nashville. Twee maanden later wordt deze digitaal uitgebracht en snel daarop ligt de fysieke versie in hun merchandise kraam. breath

Inmiddels zijn ze getrouwd, wonen in Nashville en werken samen hard aan hun muzikale carrière. Na hun bezoek aan Nederland willen de twee full time gaan touren en werken aan hun eerste album.

 

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast en de UKsessions. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen. Iets voor jou, om je muziek extra exposure te geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige Podcast afleveringen:

 

26-03-2014