Zanger Tim Akkerman helemaal in z’n eentje

In de serie UKsessions iedere twee weken een filmpje, waarin een band of muzikant een nummer akoestisch op een mooie, vreemde, spannende plek ten gehore brengt.

Persoonlijk en ingetogen

Tien jaar lang (1999-2009) was Tim Akkerman frontman van de alternatieve rockband Di-rect. Een imago van tiener en rockidool dus. Een moeilijke rol om je aan te ontworstelen, maar hij is er grandioos in geslaagd. Di-rect ging verder met een nieuwe zanger en Tim sloeg een andere weg in. In 2011 kwam zijn eerste solo plaat uit: ANNO. Een persoonlijk en ingetogen album. Dit jaar kwam zijn tweede album The Journey uit, met nummers die doen denken aan Bruce Springsteen en Ben Howard.

Muisstil

Dinsdag 17 juni stond Tim in De Oosterpoort, in het voorprogramma van Pete Murray. De UK zocht hem op en nam een prachtige UKsessions met hem op. In een muisstille, compleet lege grote zaal…

 

 

De UK zoekt elke week een nieuwe frisse, bekende of onbekende muzikant of band voor de podcast. Bij voorkeur uit Groningen maar bands uit de rest van Nederland mogen ook meedoen. Wil jij ook in onze podcast en zo je muziek extra exposure geven? Stuur een mail naar Merel.

Luister ook naar onze vorige afleveringen:

18-06-2014