Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je laptop? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Swingin’ Groningen

Dit weekend staat de hele stad in het teken van de Jazz en Groove muziek. DJ Maestro staat aan het hoofd van de programmering van de twintigste editie van Swingin’ Groningen. Een groots en gratis openlucht Jazzfestival. Ga dit jaar vooral eens kijken bij het nieuwe initiatief Swingin’showcase. Jonge talentvolle bands mogen optreden in het Newscafé, Buckshot en Café Spiegel. En als je dan tussendoor even over de Grote markt of het Waagplein loopt dan kun je ook meteen de grote acts zoals Jazzanova, Wouter Hamel of Lilian Veira bewonderen. En dan heb je ook nog Downtown Jazz waarbij je je kunt laten verassen door acts in verschillende kroegjes in de binnenstad. Dat wordt leuk dit weekend!

[vsw id=”9OA87DrypFw” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Etsy: Uniseks

Het is hip, het is actueel en het is gewoon mooi. Uniseks. Oftewel kijk eens wat vaker in de klerenkast van je man. Als hij tenminste houdt van klassieke mannenkleding, dat is namelijk mooi, functioneel en praktisch. Het is wel een kwestie van goed combineren. Helemaal androgyn is een look die niet voor iedereen is weg gelegd maar je kunt mannenkleren heel goed dragen samen met hele vrouwelijke kledingstukken. Dus niet alles tegelijk maar one at a time.Waar hebben we het dan over? Nou bijvoorbeeld, over een streepjes shirt. Of over het witte overhemd. En wat nu heel actueel is: het strooien hoedje. Verder mogen de grote mannenhorloges ( zie vorige week) ook aan een vrouwenpols. Wat hebben we nog meer? De trenchcoat, de Wayfarer van Ray-Ban en…de platte herenveterschoen mag ook weer aan een fijn vrouwenvoetje.

uniseks

Wongema

Wil je even weg dit weekend maar vind je Oerol tot ver en te druk dan moet je eens een keer naar de Tammingastraat 58 in Hornhuizen. Wat heb ik daar nou te zoeken, er is daar in die buurten is toch niks, zul je je afvragen? Nou sinds december wel. Sinds die tijd kun je in Hornhuizen naar Wongema. Een idee van Erik Wong. Weekend bewoner van Hornuizen en docent aan de Rietveld Academie. Hij creeërde een (tijdelijke) werkplek voor wie er even tussenuit wil, een weekend accomodatie als je met een groep iets wil doen en een dorpscafé. Open voor iedereen. Elke vrijdagavond wordt er gekookt en is er iets leuks, een film , een lezing, een optreden of een quiz. Noem het een ontmoetingsplek of een broedplaats. Noem het een extreem hippe plek op het grijze platteland aan het einde van de wereld. Alhoewel, voor de gemiddelde Groningers is het helemaal niet zo ver. Voor mensen uit de randstad zal het inderdaad wel zo aan voelen. Een bezoek waard in ieder geval!

Wongema1-460x345

 

Subroutine

Misschien heb je de naam al een keer voorbij zien komen, Subroutine records is een platenlabel uit Groningen. Een onafhankelijk label dat creatieve vrijheid hoog in het vaandel heeft staan.  Een label dat zich ten doel stelt alternatieve bands onder een breed publiek te verspreiden. En dat doen ze goed. Ze hebben oog en oor voor talent. Ze brengen cd’s en platen uit van talentvolle bands (oa. Nouveau Velo, Rats on Rafts) en organiseren daarnaast ook nog live concerten. Ze hosten bijvoorbeeld een podium op het festival Welcome to the Village en geregeld organiseren ze ook samen concerten met Lepel. Vandaag, vrijdag 14 juni, staan er bij Lepel twee bands uit de stal van Subroutine. Neon Rainbows, een Rotterdamse noiserock band met ex-leden van de band Feverdream. En als tweede de Italiaanse band Three In One Gentleman Suit een wat meer experimentele noiserock formatie.

[vsw id=”jV8GOJ0afT8″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

14-06-2013