Weekend!

Ga je iets doen dit weekend of blijf je lekker achter je compu? Wat het ook wordt, je krijgt van de UK  iedere week een handjevol uitgaans- en lifestyletips om je niet te vervelen!

Pandvol Poëzie

Heb jij je ook altijd al afgevraagd wat nou eigenlijk een Poetry Rave is? Is dat housen voor dichters of gaan ravers dan gedichten voordragen?  Of is het gewoon weer een excuus om met z’n allen uit te gaan en bier te drinken? Als je ook zo benieuwd bent, kun je vrijdag 26 april – vandaag dus – naar Pand 48 gaan voor Pandvol Poëzie. De tweede editie alweer van een echte Poetry Rave. Er is een DJ, Sander Davids en er zijn dichters, Rowan Bartelink, Tjitse Hofman, Leonie Veraar en Jessica Ester Ong. Ze willen de woordkunst laten herleven onder de generatie van nu. De entree is liefde. En dat is heel duur of erg goedkoop. Het is maar hoe je het bekijkt. facebook.com/event

pandvol poezie

Papirmasse

‘Turn your mailbox into an artgallery’. Dat klinkt goed dacht ik. Maar wat is het precies en  wat moet je doen? Papirmasse is een magazine, kunstwerk en sociaal experiment ineen. Je kunt een abonnement nemen en dan krijg je een jaar lang elke maand een kunstwerk opgestuurd. Met aan de ene kant kunst en aan de andere kant een tekst van een schrijver. Een abonnement voor Europa kost 120 USD, dat is ongeveer 92 euro. Geen geld dus. En het is gewoon ook heel leuk om elke maand iets moois te krijgen via de post! www.papirmasse.com

papirmasse-about-header21

Bye Bye Bea Bingo

We trekken dit keer het weekendgevoel gewoon even door tot Koninginnedag. Want na zondag komt maandag en dan is het ‘s avonds natuurlijk Nacht van Oranje. Hier alvast een paar highlights uit het programma: De Dikdakkers op de Grote Markt, Mooi Waark op de Vismarkt ( lekker meezingen met hits als Tepels liegen niet en In de blote kont), DJ Dirk  op  de Westerhaven en om half 1 kun je mooi naar het Triest Half Uurtje in de Ellebogenbuurt.  Als je even genoeg hebt van de drukte kun je tussendoor om tien uur ook nog even naar de Bye Bye Bea Bingo in de Kult onder leiding van de Bingo Brothers. Succes!

bingo

 

Etsy: Oranje

Om een beetje in de oranjesfeer te blijven – een verschrikkelijke kleur vind ik het maar dat terzijde – kun je hier op Etsy een heel schattig klein oranje item vinden. Niet te opvallend. Niet al te lelijk. Dus geen plastic hoed, vieze pruik, enorme zonnebril, toeter of iets dergelijks. Gewoon een leuk klein oranje dingetje. Als je wel van oranje, groot en lelijk houdt ga dan hier eens kijken. Ja en dan heb je nog dit. Is ook oranje. Laat ik het daar maar bij houden.

orange1

 

26-04-2013